Hányszor eszel egy héten mákot?
Hányszor kerül asztalodra táplálkozás folytán mákos étel?
Évente lehet, hogy csak egyszer vágsz bele a mákos finomságok tárházába, karácsony, újév táján?
Mert talán a következő év olyan szerencsés, szapora lesz az anyagiakat illetően, mint a rengeteg, kékesfekete/ritkán fehér/ mákszem tömeg.Másért már el sem gondolod, hogy szükséged volna rá, ugye?
Remélem nem teszel egyenlőség jelet a mák és a rossz hírű szenvedélyek közé!
Aztán ismerős-e az az alattomos betegség, amit csontrikulásnak hívnak, és egyre nagyobb tömegeket, és nem csak a nőket veszélyeztet? Ez az a betegség, ami, ha nyílvánvalóvá válik, már nagyon nagy a baj, leginkább rettenetes fájdalommal jár.Nem túl könnyű hamar visszafordítani.
Mit gondolsz mi az oka ennek a járványnak?Nem, nem fertőz, mégis tömegesen jelentkezik.
Például itt van a mák fogyasztás szinte nullává válása.Hiányzik a táplálkozásból a jó minőségű foszfor.A mákkal ez pótolható!!!!Ha már a csontritkulásnál tartunk, bizony hiányzik a táplálékok zöméből a kalcium is.A nagyüzemi mérgek miatt.Teljesen nyílván való, ha nincs alapanyag, akkor mitől lenne csont?hiszen az egyéb sejt szintű életfolyamatokhoz szükséges mennyiséget honnan máshonnan tudná előteremteni a szervezet- az élet fenntartása érdékben, mint saját magából.Aztán egyszer csak elfogy minden keménység, és jön a fájdalommal fémjelzett csontritkulás diagnózisa.
Megelőzni, ez a cél, és ha már van, akkor visszafordítani.Lehetőleg élő, bio, minőségi táplálkozással, ami finom is és plusz élvezetet is jelent, nem csak gépies szükséglet kielégítést.
Tehát mák vonatkozásában legalább hetente 3x hasznos beiktatni, leginkább tésztafélék formájában az étkezésekbe.Ha tehetjük kiegészíthetjük az olívával egyenértékű mák olajjal is a diétás programunkat, igy finom zöldségekből készült salátát is mákosan fogyaszthatjuk.
Egész-ségedre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése