2009. március 8., vasárnap

BÖJTI MÉREGTELENÍTÉS

Méregtelenítés körül járt az agyam, tekintve, hogy böjti időszak van. A tavaszi megújulás előtt célszerű a lerakódott, a téli  időszak alatt felhalmozódott mérgektől megszabadulni. Miközben ez a folyamat zajlik,  az okosan alkalmazott procedúra során kettőt ütni egy csapásra elve alapján vitalizálódik a szervezet, megtelhet vitaminokkal és vitális anyagokkal, bio, minőségi táplálkozás révén.

Milyen növényeket tudunk lehetőleg frissen elérni a tavasz kezdetén böjti itóka készítéshez?

Nagybojtorján egy éves gyökeréből készült főzet, amiben megtalálhatók azok a fontos anyagok, amelyek alkalmasak a májat-emésztést tisztítani a kiválasztást erősíteni.Mellesleg a vércukorszintet normalizálni, és bizonyos daganatos betegségekben a szervezetet tonizálni/emlő daganatok/. Karotenoidok, amimósavak, szterolok, króm, szelén és cink, b-vitaminok kíséretében, inulinnal kiegészítve,amely a cukorháztartást tudja optimalizálni.
Medveszőlő /a képen/ apró fényes levelei rejtik magukban azokat a számunkra hasznos hatóanyagokat, mint a hidrokinon, allantoin, tannin, melyek révén kiváló vizelet fertőtlenítő hatása van lúgos közegben.Ezt a böjt idején nem is kell külön figyelnünk, hiszen a hús fogyasztása ilyenkor úgysem szokásos.Tehát vélhetően a szervezet nem savas állapotú.
Pitypang, avagy gyermekláncfű gyökere is fontos lehet a máj-epe rendszer felfrissítésében, méregtelenítésében.Antiösztrogén hatása miatt a menses előtti tüneteket mérséklésében is használható.
A borsmenta mentolja jó görcsoldó, de hányinger, hányás csillapító, sőt éhség érzet űző hatása is van, így a böjti időszakban kiváló alkatrésze lehet a teánknak, nem utolsó sorban kellemes ízt is adva neki.
Aztán bizonyára akad minden háztartásban fahéj,  gyömbér,  kurkuma: fűszerként használatosak, de a tisztítókuránk során is kerüljön belőlük a teánkba. Hogy a kellemes íz hatáson kívül még további emésztést , epe kiválasztást fokozó hatásukkal, a cukorháztartás szabályozáson keresztül még komplettebb legyen a böjti méregtelenítés  eredménye.
És, hogy C vitaminnal is kiegészüljön ez a folyadék, érdemes szárított csipkebogyót hideg vízben éjszakán át áztatni. Másnap a böjti itókánkhoz adva a méregtelenítéshez szükséges hatóanyagok teljes tárházával ellátott készítményünk lesz.
Rendelkezésünkre áll 40 nap.....Aztán jöhet a húsvéti nagy menü a sonkával, tojással, hagymával.

                                  
                                       
BioBodyguard

Nincsenek megjegyzések: