Szervezetünk anyagcsere gyárában folyamatosan monitorizálva van a sok folyamat. Egymás mellett, után számtalan fajta zaj.ik, úgy, hogy, ha az egyikben válltpzás áll be, akkor az összes többi is módosításra kerül. Vannak olyan projektek, amelyek viszont bizonyos konstellációkban leállnak, mert egyszerűen nem adottak a működéshez szükséges körülmények. Ilyenkor a saját élő gyárunkban nemkívánatos anyagok visszamaradnak, felszaporodnak, majd egy idő után robban a " bomba": ez sokféle formában nyílvánulhat meg. Egyszerű elhízás, vagy allergia, netán kisizületi gyulladás? Számtalan betegség mellesleg egy elhibázott gyári működés. Valamiből vagy túl sok van, vagy túl kevés, vagy semmi.
Vegyük most az elhízás és az anyagcsere gyárkapcsolatát. Abban egyetérthetünk, hogy nem a kevés kalóriájú, zöldség-gyümölcs alapú étkezés vezet hozzá. Ha a táplálék zömét szénhidrát és zsír teszi ki, ami párosul a mozgás szegény életmóddal, a rossz étkezési szokásokkal /lásd nassolás, csipegetés, ma még nem is ettem- csak folyamatosan/, a szervezet alapjában cukorégetésből szerzi az energiát, a felesleget viszont rögtön a zsír raktárakba irányítja. Eredmény a vaskos zsír köpeny. Miközben a szervezet vegyhatása savas irányba tolódik el. Ezzel megnehezítve a másfajta működés, energia termeléslehetőségét, vagyis pl. a zsírégetést: a fogyást. Ha sikerül a savas pH-t lúgosra fordítani, akkor lehetővé válik, hogy a szervezet a zsírégető üzem módban tudjon működni. Vagyis fogyni, az ideális súly elérése érdekében.
Másképpen táplálkozva, ami nem jelenti azt, hogy nem finoman, és éhezve. Nézzük most, hogy egy múltunkban nagyon is gyakori gabonaféle, a lúgos köles beépítve a táplálkozásunkba, mit is művel bennünk.
Mivel gabona, ezért jelentős szénhidrát tartalommal számolhatnánk, ám a zab után a 2. legkevesebbet tartalmazza, azt is összetett formátumban. Teljes értékű növényi fehérjét találunk benne, esszenciális aminosavakkal. Glutént nem tartalmaz. Ásványi anyagokban rendkívül gazdag. Magas a kovasav, magnézium és cink tartalma, amely révén számos gyógyhatást mondhat magának.
A bőr, bőrfüggelékek tökéletes karbantartója az L-cystin és a pantoténsav /hajhullás, ráncosodás / révén. A csontok keménységét részben a kova sav, részben a magnézium, kalcium és foszfor ideális arányú előfordulásának köszönhetően befolyásolja pozitívan.
Belsőleg az erek rugalmasságának szabályozásában is szerepe van a sziliciumdioxidnak, amely így az érelmeszesedésnek védő faktora. Nem csak a verőerek, hanem a viszerek falát is erősíti, ilyen formán hatásos aranyér betegségben is. A porc keringés fokozása révén a tartási zavarokban, jelentős linolsav tartalma miatt kisizületi gyulladásokban is segítség lehet a fogyasztása. Magas antioxidáns tartalma /
A vitamin E vitamin/ a daganatos betegségek megelőzésében is szóba jön.
A böjti diéta az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának hiányát jelenti. A húsfélék felelősek a szervezet elsavasodásért, a túlzott cukor és finomított liszt bevitel, dohányzás, alkohol mellett.
Az elsavasodott szervezetü ember fáradékony / tavaszi fáradtság? melynek egyik ellenszere a lúgosító C vitamin /, gyakran allergiás, túlsúlyos, vagy éppen az idült emésztési panaszok miatt kórosan sovány.
Sőt! Diéta, vagy a böjt kezdetén a savasodás tünetei erősödnek, ezt érdemes jól megjegyezni, és nem feladni az elhatározásunkat. Mert hamarosan megváltozik az erőnlétünk, a kedvünk, az emésztésünk, az ízületi problémák mérséklődnek, aztán el is tűnhetnek. Aki sovány, az hízni kezd, és aki túlsúlyos, annál fogyni fognak a kilók, és az allergia is a múlté lesz.
Tehát: légy lúgos!
BioBodyguard
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése