2009. március 26., csütörtök

Rozmaring, levendula, chilli és méz a köpöly alá

Négy különböző gyermeke a természetnek, amelyek egyben mégis megegyeznek:a bőrre kerülve fokozzák a hajszálerekben a keringést, a létre hozott értágulat segítségével. Ezzel lehetővé válik, hogy a felgyorsult áramlással sokkal több lerakódott salakanyag távozzon el a bőrből! Ezt a hatást még fokozni  is lehet, ha összekötjük masszázzsal, sőt nem is nyomással, hanem negatív erővel, vákummal  végezzük. Ez egy ősi technika. A köpölyözésről van szó. 

Annak is a meleg formájáról, hiszen ez még egy adalék a 
fokozott bőrkeringés létrehozásában. 40 fokos fürdőben mindenki megtapasztalta már, hogy a bőre mennyire kipirosodik, vagyis megnyílnak a kapillárisok, és a bőr vérrel telt lesz. A létre hozott vákum, a negatív szívó erő miatt helyileg megváltozik a szövetek viselkedése, az erek, a sejtek átjárhatósága. A zsírsejtek addig erősen zárt felülete is jobban átjárhatóvá válik, különös tekintettel a bennük felhalmozódott salakanyagokra. Amelyek, hogy a sejtekből kikerültek a sejtközötti térbe, ahol éppen fokozott a vérkeringés, gyorsan el is kerülnek a helyszínről. A méregtelenítő folyamatok révén a szervezet nagy adag káros anyagtól meg tud ilyen formán szabadulni. Miközben, úgy mellesleg a gondot, problémát okozó narancsbőr tünete is eltűnik, a bőr egyenletessé válik, símává, és ruganyossá.
Mivel általában a comb külső oldalán, és a fenéken fordul ez leggyakrabban elő, így az ember akár magának is elvégezheti, naponta pár percet igénybe vevő kezelést. A kellő gyakorlatot, hamar el lehet sajátítani, és valóban rövid időt vesz igénybe a méregtelenítő, köpöly masszázs.

Az a maszírozó olíva olaj, amelybe 4-5 chilli paprikát, egy-egy marék levendula virágot, és rozmaringot adunk, két hét állás után már használható is. A kérdéses területre egy kis mézet és a kész  olajat felkenjük. Előkészítjük a köpölyt: alkohollal kikenjük egy vattás pálca segítségével.
Egy pillanatra meggyújtjuk, ettől a burában elfogy az oxigén, ezzel el is alszik a tűz, ebben a pillanatban az előkészített bőrfelületre helyezzük az edénykét.
Ha jól csináltuk, akkor a keltkezett vákum miatt "odaragad" a bőrhöz, nem esik le, és, mivel olajjal, mézzel síkosítottunk, ezért lassan vándoroltathatjuk a kérdéses felületen. Miközben intenzív keringésfokozás, és masszázs történik.
Rendszeres kezeléseink, no meg a megfelelő étrend hatására megszabadulhatunk azoktól a csúf bőrterületektől.






BioBodyguard


1 megjegyzés:

Bébi Bogyó írta...

Szeretném tudni,hogy hol lehet kapnik, vagy beszerezni köpölyözőket.