2008. március 13., csütörtök

Magyar /erdei/ medve/hagyma/

Túl szeles lett az idő, ez visszatartott eredeti tervemtől, de persze nem véglegesen, csak a kedvezőbb időjárás pillanatáig.Addig szélvédettebb természeti helyeket találtam, úgy mint erdő, az aljában végelláthatatlan zöld szőnyeggel, kellemes, mindent beborító, enyhe fokhagyma illattal.Hogy majd ez később fehér virágburkolattá váljon. Addig rengeteg levélkét "kell" begyüjteni, mert ezek a tenyérnyire megnövő, fényes, detoxicáló-gyárnak is beillő alkatrészei a medvehagymának, amellet, hogy ízletesek, számtalan pontján támogatják a tavaszra kiürült, vagy éppen mérgekkel feltöltődött szervezetünket. Friss C vitamin forrás, javítja a koleszterin-háztartást, és ezzel tisztítja az ereket, csökkenti a magasvérnyomást és támogatja a szív munkáját, fényesíti a gondolatokat, javítja az emésztést, uram bocsá', kihajtja a férgeket. A hasznos hatóanyag tartalma 10x-ese a fokhagymáénak!Amíg frissen van bizony minden nap asztalra kerül, ha csak vajaskenyér tetején, akkor úgy, vagy a levesben, vagy pogácsában, lepényben, főzelékként, húsokban töltelékként, vagy a kedvencemben, ami citromos-joghurtos medvehagymasaláta névre hallgat. Szorgos hangyaként azonban gondolok az ínséges időkre is, így rengeteget megszárítok, porítva tartósítok, hogy legyen kéznél, bármi ételbe. Másik adagot, mint a sóskát párolom, tetejére olajat öntve dunsztolom. Vagy egy másik módon ugyenezt a párolt kutyulékot jégkockatartóban lefagyasztom és zacskózom. Csinálok még csak olajban eltett laskára vágottat is, a változatosság kedvéért. A kertbe is telepitettem, persze arra várok, hogy úgy elszaporodjon, mint az erdőben-ha soká' élek, meg is látom. Addig is eszünk finomat, minden nap és közben méregtelenítünk.Egyébként így igazán pénztárca kímélő.......
BioBodyguard

1 megjegyzés:

Unknown írta...

draga evikem.koszi ogy gondoltal ram.mar itt is vagyok. es varom a medve hagyma magot.sok hasznos dologra tallaltam.puszi magdi